Peter Schiff

Blog posvećen ekonomskom analitičaru koji je predvidio ekonomsku krizu u SADu.

21.01.2009.

Schiff cenzurisan na CNNu!!!

Peter predviđa potpuni kolaps američke ekonomije pod Obamom. On se protivi tim stimulacijskim paketima, jer vjeruje da oni neće pomoći već odmoći američoj ekonomiji u dugoročnom pogledu.

Peter Schiff: "Kapitalizam nije pumpanje loših kompanija i banaka. One su pred bankrotom sa razlogom. Trebamo ih pustiti da bankrotiraju."

 Peter Shiff vjeruje da američka ekonomija mora kolapsirati sada. Po Schiffu recesija nije problem već lijek, lijek za ekonomiju koja je preplavljenja gramzimiv bankama i kompanijama koje su narasle preko noći. Americi treba više proizvodnje, manje potrošnje... manje pozajmljivanja, više štednje.. To je ono što recesija pokušava učiniti u američkoj ekonomiji, a vlada sa stimulativnim paketima samo pospješuje potrošnju, pa su ti stimulansi potrošnja, a ne investicija.
21.01.2009.

Ron Paul

Peter Schiff je bio ekonomski savjetnik Ron Paula, koji je izgubio republikansku nominaciju od John McCaina. Ron Paul je među rijetkim republikancima koji se protivi okupaciji Iraka. U predizbornoj kampanji je govorio o nadolazećem slomu američke ekonomije, ali i moralnim promašajima vlade amerike, prvenstveno po pitanju iraka. SAD naziva imperijom koja će se na kraju srušiti... Nije ni čudo što nije dobio izbore.

Evo klipa njegovog govora u američkom kongresu prije godinu dana, u kojem je kritizirao troškove "Američke Imperije" i najavio ekonomsku krizu koja će biti globalna:

 

21.01.2009.

Peter Schiff Was Right!!!

ko ukucate "Peter Schiff was right" u google, dobit ćete mali milijun stranica i youtube linkova... Evo jedan popularniji:

 


Kao što možete vidjeti na ovom klipu, Peter Schiff je prije svih najavljivao ozbiljnu recesiju i dramatičan pad vrijednosti nekretnina. Bio je u pravu, a ostali ekonomski analitičari su se smijali njegovim teorijama.

Peter Schiff

KO JE PETER SCHIFF?

PETER SCHIFF LINKOVI


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
4246

Powered by Blogger.ba